Het jaar 2021 zit er alweer op. En wat voor een jaar! Mijn eerste volle jaar als zelfstandig ondernemer was er één met toffe opdrachten en leuke klanten. Even wat cijfers op een rij. In 2021 had ik vijf opdrachtgevers met zeven verschillende opdrachten (twee gemeenten, twee projectontwikkelaars en een samenwerking met stedenbouwkundig Buro Waalbrug). Ik werkte gemiddeld 24 uur per week in twee bedrijven, reed 3238 zakelijke kilometers, huurde tijdelijk één personeelslid in, had in totaal vijf weken vakantie (en nog genoeg vrije dagen) en was twee weken ziek.

Interim klussen in Nunspeet en Montferland

De meeste tijd ging naar twee interim opdrachten bij de gemeenten Nunspeet en Montferland, waar ik als projectleider werkte aan het participatiebeleid. In Montferland stapte ik op een rijdende trein en moest ik mij in korte tijd inwerken en de ingezette koers afmaken.

In Nunspeet heb ik vanaf het begin, samen met de projectgroep, gewerkt aan de totstandkoming van een integrale gemeentebrede beleidsnota voor bewonersparticipatie. Na een mooi proces, met input van inwoners en medewerkers van de gemeente, twee sessies met de gemeenteraad en het managementteam is vorige maand het eindrapport opgeleverd. Inmiddels zijn de beleidsnota’s van deze gemeenten ter vaststelling onderweg naar de gemeenteraad.

De komende maanden blijf ik nog in Nunspeet. Daar ga ik verder met de implementatie van het beleid, mag ik medewerkers coachen en ga ik inhoudelijk met een aantal projecten aan de slag.

Tijdens de lunchpauze in de zon voor het gemeentehuis in Nunspeet.

Opdrachten voor particuliere opdrachtgevers

Afgelopen jaar mocht ik projectontwikkelaar Janssen de Jong begeleiden met een participatieproces voor een planontwikkeling in Doorwerth. Ook schreef ik het participatieplan en participatieverslag.

Samen met Buro Waalbrug werkte ik aan een offerte voor een gebiedsvisie voor de gemeente Mook en Middelaar. Jammer genoeg ging de opdracht niet door, maar de samenwerking beviel goed en wordt inmiddels voortgezet met wat anders.

Keuzes maken

Met zulke mooie opdrachten ontstond de mogelijkheid om keuzes te maken. Zo kwam er een aantal opdrachten voorbij die ik heb laten schieten. Opdrachten waarvoor ik geen tijd had of die inhoudelijk niet passend waren. De keuzevrijheid om de dingen te mogen en kunnen doen waar ik energie van krijg is erg fijn. Ik ben dankbaar dat ik tot nu toe de luxe heb om dat ook te kunnen doen.  

Participatiecursus 1 jaar!

Naast de 16 tot 20 uur per week voor Proparte Advies werk ik ook nog ongeveer één dag in de week aan Participatiecursus. Participatiecursus bestaat inmiddels alweer één jaar en eerlijk is eerlijk: dat eerste jaar was al best succesvol! Samen met mijn compagnon heb ik al voor vier gemeenten trainingen gegeven en momenteel loopt er nog een aantal coachingstrajecten.

In oktober waren we aanwezig bij de Dag van de Omgevingswet om onze naamsbekendheid te vergroten. En 2022 wordt het jaar waarin we hier nog meer mee gaan doen. Bovendien starten we in het begin van het jaar met een nieuwe leuke opdracht en hebben we plannen om ons cursusaanbod verder uit te breiden. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in via onze website voor de nieuwsbrief!

Voor Participatiecursus aanwezig bij de Dag van de Omgevingswet in Amsterdam dit jaar.

Wat heeft 2021 mij nog meer gebracht?

Behalve zakelijke successen stond 2021 voor mij in het teken van verbinding en persoonlijke groei. Ik ben ontzettend gelukkig met mijn werkplek bij Gold Works met een geweldige groep vrouwelijke collega-ondernemers. Hier is tijd en ruimte voor gezelligheid en zakelijke inspiratie, maar ook om echte diepgaande verbindende gesprekken te voeren. Gesprekken die echt ergens over gaan, waar we elkaar goed door leren kennen, waarin we lachen en huilen en waarin lief en leed wordt gedeeld. Dank jullie wel lieve collega’s dat jullie er zijn!

Ook LinkedIn heeft bijgedragen aan nieuwe ontmoetingen en verbindingen. Ik heb ontzettend veel nieuwe connecties gekregen en een aantal daarvan heeft geleid tot leuke ontmoetingen. Behalve dat het heel handig is dat we elkaar kennen en weten te vinden, waren de gesprekken vooral ook erg inspirerend.

Mijn werkplek bij Gold Works: enorm inspirerend en gezellig!

Jaar van persoonlijke groei en ontwikkeling

Behalve dat het ondernemen één grote reis is wat betreft persoonlijke ontwikkeling, ben ik op meerdere vlakken gegroeid. Zo heb ik mij verdiept in FIRE, passief inkomen en beleggen in crypto. Diverse online cursussen, vele podcasts en zelfstudieboeken zoals “Think and grow rich”, “Master your mindset” en “Rich dad, poor dad” hebben mijn mindset een flinke boost gegeven en mijn visie op geld en persoonlijke ontwikkeling definitief veranderd.

Maar ook de workation met collega’s in oktober en de training “trainingstechnieken en -instrumenten” hebben bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mijn eerste certificaat als trainer gehaald in 2021.

Waren er dan helemaal geen tegenslagen?

Jazeker wel! Eind mei werd mijn gezin getroffen door het Coronavirus. Ook ik werd niet overgeslagen. Ik werd ziek en ben twee weken uit de running geweest. Gelukkig was het prachtig lenteweer in die periode en heb ik samen met mijn gezin veel tijd in quarantaine doorgebracht in onze tuin. Na ruim drie weken was ik hersteld. Ik ben dankbaar dat ik afgelopen jaren goed geïnvesteerd heb in mijn leefstijl en gezonde voeding en ben ervan overtuigd dat ik Corona daardoor relatief makkelijk doorstaan heb.

Een andere tegenvaller was afgelopen zomer toen ik te maken kreeg met een Auteursrechtelijk geval. Bij toeval stuitte ik op een afbeelding die in één van de blogs op mijn website staat en gebruikt was door een groot internationaal bedrijf in een presentatie voor hun opdrachtgever. Dit heeft mij nogal wat negatieve energie opgeleverd, maar uiteindelijk is het passend opgelost.

En dan 2022…..

Ik begin het nieuwe jaar eigenlijk zonder een concreet doel of intentie. Mijn ervaring van afgelopen jaar is dat als je geen verwachtingen hebt, het eigenlijk niet kan tegenvallen. Maar ik weet inmiddels na het lezen van “think and grow rich” en “Master your mindset” dat het stellen van doelen en ambities helpt om verder te komen.

Het afgelopen jaar was al zo mooi en goed….. En ik heb zeker wel ideeën en weet wel waar ik heen wil. Dus ik neem mij voor om in ieder geval vast te houden aan de positieve vibes. Verder wil ik graag mijn persoonlijke groei verder voortzetten (ik heb al wat in gedachten, maar is nog te vroeg om te delen) en ik ga nog een paar trainingsmodules van de trainersopleiding volgen. En natuurlijk op z’n minst het jaar 2021 evenaren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Categorieën: Persoonlijk

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *