Vandaag bestaat mijn bedrijf Proparte Advies officieel 1 jaar. Tijd voor een feestje! Maar ook voor een korte terugblik. Want wat kan er veel gebeuren in een jaar tijd. Eén jaar met zeven opdrachten, vijf opdrachtgevers, drie keer gastspreken bij online bijeenkomsten en één offerte samen met Buro Waalbrug (die we jammer genoeg nipt verloren).

Eén jaar…. Een jaar waarin ik ontzettend veel leerde en waarin ik een enorme persoonlijke groei doormaakte. Misschien wel mijn grootste persoonlijke ontwikkeling tot nu toe. Want, gewend aan de zekerheden die ik altijd had, begon ik de eerste maanden als zelfstandig ondernemer best met wat twijfels. Ik twijfelde aan mezelf en de keuzes die ik kon maken. Maar ook over wat ik precies wilde, of ik het wel goed zou kunnen, of ik wel genoeg werk zou hebben, of ik de juiste balans kon vinden.

Businesscoach Margot Morrenhof

Dankzij een paar sessies met businesscoach Margot Morrenhof sloeg ik uiteindelijk de weg in die ik nu nog steeds volg. Een weg waar mijn passie ligt, waar ik mijn energie uit haal en wat ik leuk vind. Margot zei tegen mij: “Wat je uitstraalt, komt op je af. Wat je graag wilt, gaat je lukken. Maar wat je gaat doen en leuk vindt, moet je zelf ontdekken.” Dat was het zetje wat ik nodig had. De knop ging om en ik wist wat ik wilde. Ik besloot mij te specialiseren in participatie, een onderwerp waar ik veel energie van krijg en veel ervaring mee heb.

“Wat je uitstraalt, komt op je af!”

Margot Morrenhof – businesscoach

Vanaf dat moment ging het stromen. Ik paste mijn website en mijn LinkedIn-profiel aan en besloot uit te dragen wat ik wilde. De twijfels werden verdreven door de ambities. De opdrachten begonnen te komen, allemaal stuk voor stuk mooie opdrachten op gebied van participatie waar ik met veel plezier aan heb gewerkt of nog steeds aan werk.

Gold Works: inspirerende werkplek voor ondernemende vrouwen

Al snel besloot ik een werkplek te huren bij co-workingspace Gold Works in Apeldoorn. Een werkplek met ambitieuze inspirerende vrouwelijke zelfstandige ondernemers. Vanaf het begin was er een warm welkom, een click en gezelligheid. Inmiddels zijn we uitgegroeid uit tot een team met 14 Gold Works members, waarin we lief en leed delen, elkaar helpen en steunen. Maar ook inspireren en adviseren. We zijn een hecht team geworden, we helpen elkaar aan én met het werk, we delen dezelfde passies (o.a. crypto’s) en hebben veel lol samen. De vrijdagmiddagborrels zijn dan ook altijd gezellig.

Een tweede bedrijf: Participatiecursus

Een collega zei ooit tegen mij tijdens een presentatie: “Jij kunt goed presenteren en uitleg geven over jouw eigen kennis en ervaringen. Dat is een talent, daar moet je wat mee gaan doen!” Ze kreeg gelijk.

In mijn eerste periode als zelfstandig ondernemer startte ik met een tweede bedrijf: Participatiecursus, samen met mijn vriendin en zakenpartner Saskia Fokkema. Onze missie is om onze kennis en ervaring over participatie te delen. Wij helpen overheden, corporaties en ontwikkelaars bij het praktisch leren toepassen van participatie in hun werk. Door middel van online trainingsmodules, in-company trainingen en coaching. Met als doel dat ze beter worden in participeren. Inmiddels hebben we met veel plezier de eerste trainingen mogen geven.

Een korte vooruitblik

Een korte vooruitblik. Want wat is mijn doel? Waar ligt mijn ambitie? Wat ga ik doen het komende jaar? Ik weet het nog niet precies. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Voorlopig lopen mijn twee interim opdrachten bij de gemeente Nunspeet en gemeente Montferland nog. Verder heb ik nieuwe kennismakingen gepland staan en liggen er nog mooie samenwerkingen voor mogelijke opdrachten in het verschiet.

Ook voor Participatiecursus lopen inmiddels contacten voor het verzorgen van mooie trainingsprogramma’s bij opdrachtgevers. Bovendien willen we voor Participatiecursus het aanbod verder door ontwikkelen en in de markt zetten.

In het najaar ga ik een cursus ‘trainingstechnieken en -instrumenten’ volgen en ik ga op workation met mijn collega-ondernemers van Gold Works. Dan ga ik de plannen verder uitwerken. Eén ding is voor mij zeker: de groei die ik afgelopen jaar heb doorgemaakt had ik voor geen goud willen missen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin als zelfstandig ondernemer, geniet van de vrijheden en zou niet meer anders willen.

Vol vertrouwen ga ik met Proparte Advies het tweede jaar in!

Proparte Advies
Proparte Advies bestaat 1 jaar!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *