Training participatie nodig? Participatiecursus.nl

Participatiecursus of een (incompany) training bewonersparticipatie, inclusief Omgevingswet? Sinds 1 november 2020 is Participatiecursus van start gegaan. Samen met Saskia Fokkema van It’s All About Community ben ik eigenaar van Participatiecursus. Saskia heeft ruim 20 jaar ervaring als projectmanager en wijkmanager met (strategische) participatietrajecten en ik vul dat aan met ruim 20 jaar ervaring met gebiedsontwikkelingen, Omgevingswet en bewoners- en overheidsparticipatie. Meer dan 40 jaar ervaring in de fysieke leefomgeving en in de publieke sector.

Onze missie?

Met Participatiecursus delen we graag onze kennis en ervaring over participatie. Wij helpen overheden, corporaties en ontwikkelaars bij het praktisch leren toepassen van participatie in hun werk. Want hoe meer professionals leren participeren, hoe beter we samen met onze inwoners mooie plannen kunnen realiseren.

Wat biedt Participatiecursus?

Participatiecursus biedt een praktisch en resultaatgericht opleidingsprogramma met diverse trainingen op gebied van participatie. Via online cursusmodules, workshops, incompany trainingen en coaching (on the job, individueel of in teamverband) leren we deelnemers alles over bewoners- en overheidsparticipatie. En alles vanuit de praktijk en met maatwerk.

Onderwerpen en trainingen over participatie die we aanbieden (online, via workshops of incompany trainingen) zijn:

  • Basisprincipes van bewonersparticipatie (ladder, etc)
  • Opstellen van een participatieplan (altijd maatwerk op basis van eigen beleid)
  • Omgevingsanalyse/stakeholderanalyse
  • Bereiken van unusual suspects
  • Hanteren van verschillende werkvormen (online en fysiek)
  • Participatievereisten vanuit de Omgevingswet (indieningsvereiste, participatieplicht en participatiebeleid)
  • Toepassen van de indieningsvereiste van participatie bij vergunningverlening
  • Participatie voor raadsleden (rollen, kaders en aandachtspunten voor de besluitvorming)
  • Overheidsparticipatie, hoe ga je om met initiatieven uit de samenleving

Meer weten over een training participatie?

Ben je ge├»nteresseerd in de mogelijkheden die we bieden voor een cursus op maat of een training participatie in jouw organisatie? Mail naar info@participatiecursus.nl voor contact of ga naar het contactformulier op onze website. Hier vind je ook alle informatie over het opleidingsprogramma, mogelijkheden, kosten en de trainers. Bellen mag natuurlijk ook: 06 – 16 408 107.

Suzanne en Saskia zijn de trainers van Participatiecursus